Circular SANT ANTONI

Benvolgudes famílies, com cada any, des de l’escola i l’Associació de Pares i Mares, volem celebrar la festa de Sant Antoni fent un fogueró on hi participi tota la comunitat educativa.
El fogueró serà dilluns dia 16 a la pista de bàsquet de la part pública de l’escola. La direcció general de Planificació, Ordenació i Centres ha autoritzat als centres educatius de la comarca de Manacor la modificació de l’horari del centre per aquest dia. Per tant, la jornada lectiva serà de les 9:00 h a les 12:00 h. El transport escolar partirà a les 12:00 h.
IMPORTANT: Famílies, necessitam la vostra ajuda: us demanam que els nins i nines duguin tions de llenya per a poder fer el fogueró.
Les famílies podeu venir a partir de les 9:45 h. Ballarem amb els dimonis, cantarem i després podrem començar a torrar. Les entrades i sortides, aquest dia, es faran per la porta del parc. Vos demanam que aviseu als tutors i tutores en endur-vos els vostres fills i filles.
L’APIMA aquest any aportarà taronges. Vosaltres heu de dur el menjar que voleu torrar i el pa. També el vostre plat i tassó i els estris que necessiteu per torrar (graelles, esmolles, etc). Us convidam a venir vestits de color vermell i negre.
Les famílies que no pogueu venir, pensau a posar qualque cosa per berenar/torrar als vostres fills.
Recordau que dimarts dia 17 és festiu.

GLOSES DE SANT ANTONI.
Un dels elements més coneguts arreu de l’illa de Mallorca durant la Festa de Sant Antoni Abat són les gloses, que formen un important llegat de la cultura popular mallorquina.
La glosa és un text de quatre versos que rima. Algunes de les gloses estan dedicades a Sant Antoni i el dimoni, d’altres, a temes locals o polítics. La banda de música, les ximbombes, els tambors. Les xeremies, les guitarres i els violins….reprodueixen el so propi i sempre màgic d’aquesta festa de Sant Antoni.
Us oferim un recull d’algunes de les gloses anònimes, populars i més
conegudes.
VISCA SANT ANTONI!!!