Together to get There

Amb el següent link es pot accedir a la pàgina web del projecte europeu Erasmus + Project 2019-2021:

https://erasmus1920.weebly.com/

Enllaç a la notícia MESTRES EUROPEUS ACABEN EL SEU ERASMUS A MANACOR

Sing for the climate

En el següent enllaç es pot accedir a la cançó “Sing for the climate” realitzada per l’alumnat i els mestres del centre.

Programa Erasmus +

El CEIP Mestre Garau ha tornat rebre una placa identificativa de participació al programa Erasmus+ de la Unió Europea.

El nostre centre participa des de fa anys en projectes Erasmus+, concretament en projectes KA2, que són associacions estratègiques a l’àmbit de l’educació escolar. L’objectiu dels projectes és la promocio dels valors europeus, l’educació inclusiva i la internacionalització de l’educació.

Enguany encetam un altra projecte europeu “Together to get There” amb centres educatius europeus de Croàcia, Finlàndia, Crècia, Itàlia i Xipre. La temàtica és la cura del mediambient i tendrà una durada de 2 anys.

Quarta jornada, 7 de novembre de 2019

Durant el darrer dia de la visita hem visitat el mercat ecològic de la ciutat de Osijek.

Tots els mestres hem realitzat l’avaluació de les activitats realitzades.

Ha vengut la premsa nacional a fer una entrevista a la coordinadora de Croàcia. Hem sembrat un arbre juntament amb la batlessa, els estudiants i els mestres, en commemoració del projecte Erasmus+ de temàtica mediambiental que just hem començat.

A la cerimònia de clausura s’han entregat els certificats d’assistència i aprofitament de la visita europea a tots els mestres participants.

Ha estat una experiència molt enriquidora i volem mostrar el nostre agraïment a l’escola Primary School Franjo Krežma, als coordinadors i a tots els mestres del centre per la seva acollida i treball realitzat durant tots aquests dies.

Tercera jornada, 6 de novembre de 2019

Avui hem fet una visita mediambiental i cultural al parc natural Kopaki Rit de Baranja, a la frontera del riu Drava i Danubi. Hem vist àguiles de coa blanca i una gran colònia de corbs marins i uns arbres peculiars amb arrels que sortien del llac. Ens han contat que durant el desgel tot aquest paisatge s’inunda i aquests arbres s’han hagut d’adaptar per a poder sobreviure.

També hem visitat el Museu a l’aire lliure de Karanac i per acabar, hem visitat la granja d’Orlov Organic a Bilje, on es realitzen productes ecològics.

Segona jornada, 5 de novembre de 2019

El dia d’avui ha estat molt intens.

Els mestres del projecte han mostrat als nins i nines de Croàcia les presentacions que cada país ha preparat. Team teaching amb els mestres de l’escola.

Na Carme ha fet classe als nins i nines de sisè curs de l’escola  Primary School Franjo Krežma juntament amb una altra mestra croata, na Marina, i ha explicat la problemàtica mediambiental de Mallorca.

Després de les presentacions que han realitzat les dues mestres damunt la temàtica del medi ambient i després d’haver reflexionat i debatut entre ells, la tasca final ha estat elaborar un dibuix d’una màquina per a solucionar els problemes mediambientals.

Simultàniament, els coordinadors del projecte també ens hem reunit per a programar les futures visites del projecte i les activitats que farem aquest trimestre. Hem pogut interactuar amb els mestres i nins de l’escola.

Ens ha sorprès el bon nivell que tenen en llengua anglesa. Els mestres ens han contestat que les pel·lícules es veuen en versió original.

Primer dia de la visita a Osijek, 4 de novembre de 2019

La primera formació de professors d’ensenyança-aprenentatge es va dur a terme a Osijek, Croàcia, amb la participació de professors de la nostra institució. Va ser un dia ple d’emocions: després d’una càlida acollida de l’escola amfitriona, els nins i nines varen cantar cançons, ballar diverses danses tradicionals i ens varen deleitar amb una batucada molt especial. Després es van iniciar oficialment les tasques programades i presentació del projecte a tots els mestres assistents. Seguidament, el professors van treballar en parelles amb un col·lega europeu (team teaching), planificant les activitats que es faran a les classes de l’escola de Osijek, Primary School Franjo Krežma al segon dia de la visita.

Volem donar les gràcies a aquest centre per la seva hospitalitat.

Together to get There. Erasmus+ Visita d’ensenyament-aprenentatge a Croàcia

Durant aquest curs escolar s’ha aprovat el projecte europeu “Together to get there”.  Té una durada de 2 anys i està co-financiat amb fons europeu.

A dintre aquest projecte hi estan implicades escoles de diversos països: Itàlia, Grècia, Xipre, Croàcia, Espanya i Finlàndia, que és el país coordinador. La temàtica del projecte “Together to get There” és la cura pel medi ambient. Durant aquest curs escolar ens centrarem en el paisatge i en l’aigua. L’any vinent el projecte es centrarà en l’aire i la Terra.

Els projectes amb centres europeus ens acosta i ens agermana. Fa prendre consciència a mestres, alumnes i pares de que som ciutadans europeus. Compartim experiències, aprenem els uns dels altres damunt els fets culturals més importants de cada país, a la vegada que milloram la llengua anglesa i l’ús de les TIC.

El primer viatge d’ensenyament-aprenentatge d’aquest projecte és a Osijek, segona ciutat important de Croàcia.