Seguim amb els tallers d’Hort

Ja sabeu que juntament amb APAEMA hem disenyat una sèrie de tallers per acostar i fer atractiva la feina a l’hort escolar. Na Laus, la monitora, fa una gran feina i molt profitosa per l’aprenentatge dels nostres alumnes. A continuació un parell d’exemples:

 

A 3 anys na Laus ens ha duit una senalla amb objectes que s.usen a l.hort. Hem tocat sense mirar i intentar endevinar quin objecte era: pluviometre, llavors, capell, regadora, …

4 anys. Hem anat a l’hort amb na Laus. Allà hem cercat animalons, els hem observat, i després hem fet un dibuix del que hem trobat.

5 Anys Hort: Avui na Laus ens ha fet una visita. Ens ha parlat dels insectes i de les seves característiques que els diferencien d’altres animalons. Després hem anat a l’hort a investigar i veure si en trobavem algun. Hem vist centpeus, xinxes, someretes, una aranya, cucs de terra, formigues i grins.

Avui a segon, amb na Laus , hem parlat dels invertebrats, la seva evolució al llarg dels anys,
que són ovipars, i que no tenen ossos.
També hem fet una activitat amb diferents imatges d’ aquest tipus d’ animals. Hem investigat i descobert característiques i peculiaritats de molts d’ ells.
Hem parlat també dels polinitzadors, depredadors i els descomponedors.
Per acabar, hem cercat invertebrats a dins l’ hort.

Tercer i quart.

Avui hem realitzat un altre taller d’hort amb na Laus per conèixer els diferents components que necessita el sòl perquè les plantes puguin tenir un creixement i desenvolupament adequats.

Hem fet un experiment i hem sembrat llavors a diferents sòls.

Haurem d’observar per fer el seguiment de les llavors sembrades!!

Cinquè de primària.
Avui hem iniciat una activitat d’hort dins el programa dedicat a millorar els nostres espais exteriors. Hem tingut l’ajuda de na Laus. Ho hem treballat en tres grups. Per una banda, uns han fet observació dels éssers vius que podem trobar a l’hort, uns altres han anat preparant la terra i finalment, un altre grup ha sembrat.El dia acompanyava, i ens ho hem passat molt bé.