Tasques programades 3r de Primària

Aquests dies que els nins i nines no poden assistir a classe, hem de donar continuïtat a l’activitat educativa dels alumnes. Seguint les instruccions de la Conselleria, les activitats proposades a l’alumnat per dur a terme a casa, es centren preferentment en activitats de reforç i/o consolidació dels continguts treballats anteriorment a l’aula.

Vos pas la programació d’aquests 15 dies. Esperam que la situació es normalitzi el més aviat possible.

Moltíssimes gràcies a tots i totes. Una aferrada ben forta!!

CATALÀ

CATALÀ

EXPRESSIÓ ESCRITA i/o ORTOGRAFIA

  • Realització d’un diari personal d’aquestes dues setmanes: on pots explicar què fas cada dia, amb qui passes aquests dies, com et trobes… Es tracta d’escriure al quadern un mínim de 4/5 línies. Recorda totes les pautes que hem treballat: majúscules, paraules cacogràfiques treballades, punts i comes,…

  • Fes un plat de cuina en família i escriu-ne la recepta. Hem treballat el text instructiu, per tant recorda’n les seves parts i intenta escriure’l d’allò més bé i ordenat. Ingredients, utensilis i elaboració. Pensa que has d’acompanyar el text amb una imatge, foto o dibuix. Ho pots fer al quadern i després passar-ho a net a un foli.

  • Repassa les 10 paraules cacogràfiques treballades, fes una frase amb cada una d’elles al quadern: VAIG – HI HA – HI HAVIA – A VEGADES – VA – ANAR – VEGADA – AMB – QUE – ARA

Per exemple: Avui faré una coca dolça amb el meu pare .

LECTURA I COMPRENSIÓ ESCRITA

  • Acaba de llegir la lectura “ El pagès i l’esquella” pàg 44 i 45 del llibre de català i fes-ne les preguntes de comprensió.

  • Llegeix una estona cada dia d’un llibre que tenguis per casa. Recorda que és molt important la lectura diària.

  • Fes la lectura del llibre “Un malson al meu armari” pàgines 46,47,48,49,50 i 51. Després contesta les preguntes de comprensió. Recorda que pots tornar a fer la lectura o cercar la informació al text d’allò que no recordis.

MATEMÀTIQUES

MATEMÀTIQUES

NOMBRES, CÀLCUL I OPERACIONS

  • Fer les següents pàgines del llibret blau del segon trimestre:

Pàg 9: repàs suma, resta i multiplicació. Recorda que per ordenar de major a menor utilitzam el signe >. És possible que alguns de vosaltres ja la tengueu feta. Fantàstic!!

-Pàg 25: Amb els nombres de les bolles has de formar nombres que compleixin unes condicions. Per exemple si ha de tenir 300 Unitats vol dir que a la xifra de les centenes hi ha d’haver un 3, perquè 3 Centenes són 300 unitats . S’han d’emplear les cinc bolles per tant seran nombres de 5 xifres. EXEMPLE: 51.324

D’aquesta pàgina NO s’ha de fer la darrere divisió.

-Pàg 33: Només s’han de fer les quatre primeres multiplicacions. Repassam les multiplicacions de dues xifres. Recorda el procediment i deixa un lloc buit quan sigui necessari.

  • Estudia les taules de multiplicar del 2,3 i 5

  • Pots fer les teves pròpies operacions al quadern de matemàtiques: sumes, restes, multiplicacions duent i sense dur. ( jo et passaré un exemple)

RESOLUCIÓ DE PROBLEMES

  • Realitza les següents pàgines del llibre de problemes: Recorda llegir molt bé els enunciats i contestar allò que es demana.

Pàg 37: Hi ha una sèrie d’enunciats que no es poden resoldre perquè hi falta informació. De les informacions que tens tria l’adequada i escriu-la perquè es puguin resoldre aquests problemes.

-Pàg 38: Tria l’operació adequada per resoldre aquests problemes. Recorda com es fa el doble (dues vegades) i el triple (tres vegades). Has de pensar que és sempre molt important subratllar la pregunta d’allò que es demana i finalment escriure la solució d’allò que hem calculat, que ha de contestar sempre la pregunta què hem subratllat.

-Pàg 45: Llegeix molt bé les pistes i fes les operacions que et fagin falta per saber l’altura de cada edifici. Després contesta les preguntes.

-Pàg 46: Hi ha dos problemes que s’han mesclat. Destria’ls i copia ordenadament. No fa falta fer-ne la resolució.

MATEMÀTIQUES

TALLERS

  • Juga amb els teus pares, germans a jocs de taula: PARXÍS, BINGO, MEMORY, ESCACS, TRES EN RETXA,….. gaudeix en família tot el que puguis.

ANGLÈS

  • Heu d’entrar a maurauib.blogspot.com . Allà hi trobareu l’enllaç al blog d’anglès on hi ha la feina a fer i les instruccions que han de seguir.

CCSS

  • Repàs i estudi del tema 3 “L’aigua a la Terra”. Podeu mirar el llibre o bé totes les fitxes que hem anat fent al llarg del tema que tenim al quadern.

  • Altres activitats de repàs: EXPERIMENTA A CASA I EN FAMÍLIA amb els canvis d’estat de l’aigua. Si posam aigua líquida al congelador QUÈ HA PASSAT?, Si posam aigua líquida al foc, QUÈ HA PASSAT? QUINS CANVIS S’HAN PRODUIT? Què passa si treim l’aigua del congelador? QUIN CANVI S’HA PRODUIT?

Explica al teu quadern el cicle de l’aigua. QUINES FASES TÉ? PER QUÈ SEMPRE HI HA LA MATEIXA QUANTITAT D’AIGUA AL PLANETA?….

CCNN

  • Elegeix un animal vertebrat i fes una fitxa amb les característiques del que hem treballat amb el lapbook a l’aula.

A QUIN GRUP DE VERTEBRATS PERTANY (rèptils, mamífers, amfibis, ocells, peixos)

CARACTERÍSTIQUES: Com té el cos, com es desplaça, com respira, altres curiositats…..

FOTOGRAFIA o DIBUIX

CASTELLÀ

  • Tema 9 de Lectoplanet. Pàgines 113, 114, 115, 116 i 117. En acabar aquesta tasca i saber ja més coses de com fer un anunci, els alumnes han de fer un anunci d’un producte inventat al seu quadern. Tamany A4, és a dir, ha d’ocupar tota la pàgina. L’anunci ha d’incloure totes les claus de la pàgina 115.

ED. FÍSICA

  • Podeu consultar la web de l’escola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>