Equip de Suport. Joc de les emocions a Infantil.

Treballar les emocions des d’edats primerenques és important per tal de poder identificar-les i gestionar-les al llarg de tota la seva vida.

Per això, us proposam el següent joc.

  1. Activitat prèvia:

Repasam amb els infants les diferents emocions que ells coneixen (alegria, tristesa, ràbia, por) i podem introduir altres com sorpresa, calma, amor, gelosia, avorriment.

Per els infant més petits (3-4 anys) cal només repassar les emocions bàsiques: alegria, tristesa, por, ràbia (enfadar-se).

  1. Joc

Es preparen diverses targetes amb les emocions que han repassat. Aquestes poden ser cares que els propis nins/es poden dibuixar, també poden ser fotos dels nins/es expressant les emocions o diferents imatges que representin les emocions ( retallades de revistes per exemple o fotos que tenim per casa).

A continuació,  posau un caramull damunt la taula i per torns anau agafant una targeta i l’heu de representar amb mímica, és dir, sense renou. La resta de participants ha  d’endevinar l’emoció.

Per als més grans, després d’endevinar l’emoció podeu explicar a quines situacions es representa l’emoció de la targeta. Si surt alegria per exemple podem dir “anar a un celebrar un aniversari”. 

Si us fa ganes continuar amb el treball de les emocions, a l’escola empram el conte del “Monstre de colors” i als infants els hi agrada molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>