Cultural mapping of Europe

El CEIP Mestre Pere Garau de Son Macià (Manacor) al programa Erasmus+

La setmana vinent (21-25 de maig) tindrà lloc la visita de mestres i alumnes d’escoles de Bulgària, Itàlia, Grècia, Romania i Turquia, països socis dins el projecte europeu “CULTURAL MAPPING OF EUROPE” que tenim el plaer de coordinar.

El nostre projecte Erasmus+, que té una durada de dos anys, està co-financiat amb fons europeu i té com a objectius fonamentals l’intercanvi de bones pràctiques i coneixença dels diferents països a partir dels principals monuments de la UNESCO, implicar la participació de tota la comunitat educativa i la millora en l’adquisició de la competència en llengua anglesa.

Una de les claus és dur endavant dinàmiques cooperatives, emprant les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) per tal de dur a terme la mateixa tasca al mateix temps a països diferents. Per altra banda, es pretén internacionalitzar l’alumnat apropant-los a la realitat europea i desenvolupar així una identitat com a ciutadans europeus.

Ens posem en contacte amb vosaltres, perquè trobem oportú fer difusió de la participació en programes europeus a centres de primària.
Recordem que el nou edifici del centre es va inaugurar el passat setembre i és la segona visita d’àmbit europeu que rep en aquest curs, ja que a l’actualitat el CEIP Mestre Garau té en marxa dos projectes europeus.

Per tant ens sentiríem molt contents de poder compartir amb vosaltres el nostre goig i que ens ajudeu a fer-ho extensiu per tal que altres centres s’engresquin amb aquestes experiències tan enriquidores tant a nivell personal com a professional per a tota la comunitat educativa.

Durant tota la setmana es realitzaran diverses activitats educatives i culturals, a les quals estau convidats. L’inici d’aquestes activitats començarà dilluns a les 9:30 h.

Vos hi esperem.

Erasmus. ACTIVITATS AL VIATGE A BULGÀRIA

Aquestes son les activitats que vàrem fer deu alumnes de sisè curs el primer dia a Bulgària. Celebrant el començament de la trobada internacional a l’escola Vladimir Komarov a Veliko Tarnovo. Fent postets de Itàlia, Bulgària, Grècia i Espanya.
Aquesta visita està cofinanciada amb fons europeu i és part del projecte “Cultural mapping of Europe: que duu a terme el nostre centre durant els cursos 2017-2018, 2018-2019. SEPIE http://sepie.es/index_amp.html és l’Organisme Autònom, depenent del Ministerio de Educación,

Cultura y Deporte que actua com a Agència Nacional per a la gestió, difusió, promoció i estudis del programa Erasmus+ a l’àmbit de l’educació i la formació.

Those are the activities we, a group of students from 6th grade, did the first day in Bulgaria.
Celebrating the beginning of international meeting in the school Vladimir Komarov in Veliko Tarnovo. Making posters for Itàlia, Bulgaria, Greece and Spain.
This visit is confunded by the european comission and is part of the activities developed in the project “Cultural mapping of Europe”, that will take part during 2017-2019. SEPIE is the Autonomous Organisation depending on the Ministry of Education, Culture and Sports, which acts as a National Agency for the management, dissemination, promotion and studies of the Erasmus + program in the field of education and training.

Best regards

(Tonina and Maria)

Erasmus. ALUMNES DE SISÈ A SOFIA

Els alumnes participants a la visita d’ensenyament-aprenentatge a Bulgària han visitat diumenge 22 d’abril, Sofia, la seva capital.

Han visitat la catedral Alexander Nevski, que és la segona catedral ortodoxa més gran dels Balcans.

Aquesta visita forma part de les activitats programades dins el projecte Erasmus + Cultural  Mapping of Europe.

El projecte té una durada de dos anys i hi participen mestres i alumnes de diversos països: Bulgària, Itàlia, Turquia, Grècia, Rumania, i Espanya. Durant aquests dos anys es desenvoluparà la temàtica del projecte, que és

l’intercanvi i coneixença dels diferents països a partir dels seus monuments representatius. Es realitzaran diverses mobilitats amb alumnat i professorat dels socis del projecte a Mallorca durant el de maig del present curs escolar. Durant el curs 2018-2019 es realitzaran visites d’ensenyament aprenentatge a Grècia i Itàlia.

Aquest projecte està cofinanciat amb fons europeu. 

Erasmus. DIJOUS A GRÈCIA

Avui ha estat un dia molt intens a Grècia. Després de l’anada a Plomary a la fàbrica de ouzo (beguda típica), ens hem banyat a la platja. Allà totes les platges són de pedres.
Més tard hem fet les presentacions de les revistes que hem preparat a les sessions de llengua anglesa. Els estudiants de Bulgària, Turquia, Grècia, Itàlia, Rumania i Espanya hem explicat els menjars típics de la nostra gastronomia.

Erasmus. ESTADA A GRÈCIA (II)

Avui ha estat un dia molt intens a Grècia. Després de l’anada a Plomary a la fàbrica de ouzo (beguda típica), ens hem banyat a la platja. Allà totes les platges són de pedres.
Més tard hem fet les presentacions de les revistes que hem preparat a les sessions de llengua anglesa. Els estudiants de Bulgària, Turquia, Grècia, Itàlia, Rumania i Espanya hem explicat els menjars típics de la nostra gastronomia.

Erasmus. IONANA ENS CONTA COSES DE GRÈCIA

Ahir na Ionana, mare de na Montse de segon curs, va venir a explicar als nins i nines de sisè fets socio-culturals de Grècia. Una de les activitats que més ens va agradar va esser que vàrem escriure els nostres noms amb l’alfabet grec.
Aquesta és una de les activitats preparatòries abans de la sortida escolar a Grècia que tendrà lloc de dia 12 a dia 18 de maig, dintre del projecte europeu “Cultural Mapping of Europe”.
Partiran un grup d’alumnes de sisè curs i ens retrobarem amb mestres i alumnes de Turquia, Bulgària, Romania, Itàlia, Grècia i Espanya.
Moltes gràcies!

Erasmus. PARTIDA CAP A GRÈCIA

Erasmus a Grècia “Mamma Mia!”
Un grup d’alumnes del CEIP Mestre Pere Garau de sisè curs de Primària han partit el matí de diumenge a Mytiline (Grècia) per a fer una trobada internacional dintre del programa Erasmus + “Cultural Mapping of Europe”. Es trobaran amb mestres i alumnes de diferents escoles d’Europa: Grècia, Bulgària, Rumania, Itàlia i Turquia.

Aquí estan tot riallers esperant a l’aeroport d’Atenes, tot i la llarga espera.
Demà començam una intensa setmana d’activitats enriquidores que ens serviran per conèixer el país de Grècia, millorar la llengua anglesa i fer nous amics.

(Maria Oroz)

Erasmus. PRIMER DIA A BULGÀRIA

Després de que dimenge, un grup de 10 alumnes i 2 mestres partissin cap a Sofia, capital de Bulgària, dins la planificació del nostre nou projecte Erasmus; avui dilluns, primer dia i primer contacte amb l’escola germana. S’han dedicat, com podeu veure a la imatge, a la feina en grup i cooperativa per a l’elaboració de pósters relacionats amb la temàtica triada entre totes les escoles: “Cultural mapping of Europe”. Anirem informant de l’estada dels nostres alumnes per terres Búlgares.

Erasmus. PRIMER DIA DE VISITA

Dia 21 vengueren mestres i alumnes de diferents paisos: Bulgaria, Rumania, Grècia, Italia i Turquía. A la rebuda els alumnes ferem un passadis i els erasmus passaren per dins.

Després, dos alumnes de sisè ballaren una jota devant tota l’escola. A continuació, els alumnes de cinquè i sisè anaren a fer un joc tots plegats que consistia en passar-nos un fil i dir el nom, l’edat, d’on veniem i el que ens agradava.
Llavonçes, ferem un joc que consistia en trosos de banderes dels paisos europeus i fer preguntes per coneixer-nos millor i el temps de l’esplai jugarem tots plegats i llavonçes, ferem murals tots junts dels diferents paisos i ferem una exposisió. Va ser un dia molt divertit!!!

(Marc A i Jaume 6è)

Erasmus. SEGON DIA VISITA

Dia 22 de maig els mestres i alumnes del projecte erasmus varen venir a l’escola a fer 4 tallers diferents: Siurells, imants de Mallorca, pintures de Joan Miró, crespells i un pamboli que va servir de berenar. Tot això va ser antes de l’esplai, hi havia els grups vermells, grocs, blaus i verds. Apart del colors  també i havia números que posava el mestre al equipo que li havia tocat primer. Els equipos eren molts parescuts per no dir casi iguals que els des robiols, (es clar, més dos o tres des del projecte erasmus) deu minuts abans de que acabas el pati lis varen fer una

petita sorpresa amb la cançó si me voy, després d’això ens varem menjar els crespells eren super bons!,ells també tenien sorpreses per noltros.Les seves sorpreses els rumans van impressionar-nos amb un ball que es deia ‘’qui no vol ballar amb nosaltres’’ molt divertida el següent torn va ser per els bulgaros que varen fer un ball tradicional en el que el principal protagonista era un nin que ballava els turquesos i els grecs varen fer un poc lo mateix varen fer voltes junts amb un ritme  i després varen animar a ballar a tots els espectadors fins que ja no hi cabia ningú més el gimnàs, els darrers varen ser els italians que ens varen sorprendre amb dues cançons molt famoses i antigues d’un cantant italià, va estar super bé i esper tornar a repetir-ho. Finalment vàrem despedir-nos d’ells com un dia més.

(Jaume i Marc A 6è)

Erasmus. THURSDAY VELIKO TARNOVO

On Thursday morning from 10 to 12, some of the 6th grade students went to the School in Veliko Tarnovo (Bulgaria) to make clothes, martenitzas, roses of paper and painting dishes. Martenitsas are little red and white dolls that are given to your friends as a symbol of friendship and wish of good health and luck.
Then, from 12 to 13 they had lunch in the School. Finally, from 1 to 2 pm they went to the INTERNATIONAL SEMINAR to present the project from Spain that they made in Son Macià/CEIP Mestre Pere Garau).

Dijous demati de les 10 a les 12, alguns dels alumnes de 6è varen anar a l’escola de Veliko Tarnovo (Bulgaria) per fer roba, martenitses, roses de paper i plats pintats. Marteniza són petites pepes que li dones als teus amics com un símbol per amistat i sort. Després de les 12:00 a les 13:00 varen anar a menjar a l‘escola. Finalment, de les 13:00 a les 14:00 se’n varen anar al SEMINAL INTERNACIONAL per presentar es projecte d‘Espanya que els varen fer a Son Macià/CEIP Mestre Pere Garau.

CULTURAL MAPPING OF EUROPE MAGAZINE

https://culturalmappingofeurope.blogspot.com/