Oulu, Finlàndia, 19 de febrer 2020.

Oulu, Finlàndia, 19 de febrer 2020.

Les coordinadores del projecte Erasmus+ KA229 “Together to Get There” ens hem reunit per organitzat la propera visita, que serà al nostre centre durant el mes de maig. També hem avaluat les activitats realitzades fins ara.

Na Maria Joana ha realitzat la seva presentació a un grup d’alumnes damunt el nostre país, incidint especialment en Mallorca. La presentació tracta de la geografia, gastronomia, cultura, art i la problemàtica mediambiental de l’aigua a la nostra illa. Els alumnes han pogut veure les diferències i semblances que hi ha entre els dos països.

Els dos països tenim l’aigua molt a prop, tot i que en diferents estats: ara està gelada i en forma de neu a Finlàndia. Els dos països tenim un camp de futbol a devora, però ells ho utilitzen per a jugar a hockey perquè està gelat a l’hivern. 

En sortir al pati, que estava tot nevat, hem pogut comprovar que els jocs dels nins i nines de Oulu són semblants als nostres, adaptats a la seva climatologia: surten al pati a jugar a futbol, correr, patinar i jugar damunt les muntanyetes de gel que s’han format al pati. 

La majoria dels alumnes arriben al centre caminant, en bicicleta o esquiant. 

Després de dinar, varem tenir l’oportunitat d’assistir a una classe d’educació física on els alumnes patinaven damunt gel i jugaven a hockey. Nosaltres també varem poder patinar.

El capvespre duguerem a terme una experiència molt típica a Finlàndia amb un altre grup d’alumnes: anar al bosc i fer una torrada a un entorn natural i privilegiat, moment que s’aprofita per a socialitzar, tradició molt arrelada al país.