Stronger together

19 companys docents de països com Turkia i Rumania

Aquí teniu el programa de la visita al nostre centre.

PROGRAMME OF THE STUDY VISIT

Esdeveniment. ARBRE NOU!

Dia 26 d’octubre, a la darrera hora, varem sembrar un arbre en honor del Erasmus+ project, el arbre representa de que els mestres de Turquia i Romania varen venir a l’escola. El arbre és un moré bord. El moré bord a l’estiu té moltes fulles i fa molta sombra, i a l’invern totes les fulles cauen i no ocupen tant d’espai, així a l’invern com a l’estiu s’està perfecta. A les hores ens va agradar mol. Tota l’escola va ajudar a sembrar el arbre, fins i tot els mestres ens varem ajudar a sembrar l’arbre, va ser molt divertit.
(Sasha, 6è)

Esdeveniment. VISITA A BUCHAREST

Membres de la comunitat educativa del CEIP Mestre Pere Garau visiten Bucharest

Durant el mes de març diversos membres de la comunitat educativa del CEIP Mestre Pere Garau ha visitat l’escola Gimnaziala “Mihai Botez”, a Bucharest (Rumania). Aquesta visita forma part de les activitats programades del projecte europeu Erasmus+ “Stronger Together”, que té una durada de dos anys.

En aquesta visita s’han realitzat trobades amb mestres de Turquia, Rumania i Espanya, amb

l’objectiu de fer un intercanvi de bones pràctiques damunt la temàtica del projecte, que és la integració de l’alumnat nouvingut al centre. També s’han realitzat diverses visites culturals per conèixer el país.

Com a novetat important cal assenyalar que en aquesta visita d’estudi s’hi han afegit diversos membres del Consell Escolar, amb l’objectiu de tenir una major coneixença del treball que es desenvolupa en el marc dels projectes europeus, realitzar la seva difusió a l’associació de pares i mares del centre i implicar de manera directa a tots els membres de la comunitat educativa. Durant el mes d’abril es té prevista una segona visita d’estudi amb els mateixos objectius. 

Esdeveniment. SEGONA VISITA A BUCAREST

La setmana passada, quatre mestres de la nostra escola més la presidenta de l’APIMA, realitzaren el segon desplaçament programat a la capital romanesa; contemplada dins el projecte Comenius del que formam part, “Stronguer Together”. Durant 5 dies han pogut visitar distintes escoles, entre elles la d’Infantil més grossa del país. L’intercanvi d’informació amb els professionals de l’educació romanesa ha estat el protagonista durant els matins de l’estada. A la imatge teniu una mostra d’una de les visites realitzades. Els horabaixes aprofitaren per

realitzar visites als llocs més emblemàtics de la ciutat i empapar-se de la seva cultura i costums.

Ara els mestres assistents duran a l’escola tota aquesta informació amb la que podrem comparar amb la nostra forma de fer feina i millorar en tot el que sigui possible.

Esdeveniments. VISITA ERASMUS+ (DIA 1)

Avui, dia 23 d’Octubre han vingut els mestres i les mestres de Turquia i Romania que estan dins el projecte Erasmus +.
Els hem fet una recepció amb les banderes dels corresponents països i amb molts d’ aplaudiments. Quan els mestres visitants han anat entrant, ens hem rebut a la porxada de l’ entrada principal de l’ escola, i ha estat aquí on na Tonina i en Miquel de 6è han ballat una jota, que és el ball típic de la nostra regió.
Després del ball, els mestres visitants han anat amb el director i la mestra d’anglès a fer una

volta per les instal.lacions de l’ escola.
Després, els alumnes i els mestres han anat a veure com els pares i mares de l’ Apima feien els bunyols. Moltes gràcies per fer aquests bunyols tan bons. A continuació, han vingut els dimonis de Son Macià per mostrar els balls i les tradicions que tenim a Mallorca. Els alumnes i els mestres ha cantat les cançons de Sant Antoni al mateix temps que els dimonis ballaven, i els nins de cinquè i sisè acompanyaven els cantadors amb els instruments.
Més tard, els nins i nines de cinquè i sisè han tocat una altra vegada els instruments adients per a la tonada de les serenates, alhora que tothom cantava la cançó de Les Verges.
Finalment, els nins i nines de sisè han anat a la classe d’ anglès per explicar coses de la nostra nació:Espanya.

(Bàrbara, Marc i Jaume de 6è)

Esdeveniments. VISITA ERASMUS+ (DIA 2)

Vos explicarem el que varen fer ahir, dimarts, els mestres de Turquia i Romania, per aixì estar més al dia del que fan a la nostra escola i per poder gaudi-ne més. El matí varen fer un recorregut per les classes per veure com feim classe a l’escola i tal volta posar-les en pràctica a la seva feina. Llavors, una mestre representant d’infantil, de 1r cicle i de 2n cicle de primària, els varen explicar les característiques metodològiques de cada cicle de l’escola, així com el funcionament de l’escola i el sentit de comunitat que ens impregna. Després varen anar al centre de professors per analitzar les diferents línies de formació que té la nostra Consellería d’Educació. Esper que vos hagui servit d’ajuda el que vos contam del professors i professores de Turquia i Romania.

Esdeveniment. VISITA ERASMUS+ (DIA 3)

El dimecres el mestres d’Erasmus project varen anar d’excursió tot el dia a Palma. A les 8:30h feren una visita cultural; després, entre les 10:00h i les 11:30h visitaren els jardins de Raixa, que es troben a la carretera de Palma a Sóller, i que el 1993 foren declarats bé d’interès cultural pel seu gran valor històric i artístic. Allà es situen els  jardins més importants de Mallorca d’aquesta zona: Alfàbia i Raixa. A les 11:40 varen berenar i  després anaren a Palma, a visitar la catedral. A les 13:30 dinaren, i a les 16:30 visitaren el castell de Bellver, del segle XIV; i finalment arribaren a l’hotel a les 18:30h.

(Sasha de 6è)

Esdeveniment. VISITA ERASMUS+ (DIA 4)

Avui em ballat Sa balanguera i la Jota, desprès els nins de 3 anys lis han donat un dimoni de ceràmica y nosaltres (de 6è) una bossa de tela amb un mapa de Mallorca,uns llibres i revistes, un bolígraf i una capsa misteriosa, nos hem divertit molt ballant. Durant el pati els nins de tota s’escola han duit menjar tradicionals, del seus països o dels països del seus pares, desprès del pati els mestres de Turquia i Romania els han menjat i els sobrants nos ho em menjat nosaltres.