Entrevsta.PRESIDENT DE L'FDBO

Aqui vos deixam amb una entrevista al President de l'FDBO(Fundació De Balears d'Orientació) ja que varen venira fer dos tallers a l'escola un a 6è i un altre a 5è.

-Quan se va fundar sa FBDO..?
La Federació Balear d’Orientació es va crear a finals de l’any 2005, així que ara deu tenir casi 12 anys, com molts dels alumnes de 6è de primaria.

-Perque se diu FBDO?
Realment és FBO, que son les lletres inicials de les paraules Federació, Balear i Orientació.

-Hi ha molts de nins i nines que se volen inscriure..?
A les curses d’orientació solen venir unes 70-80 persones, de les quals unes 20-25 són escolars. Moltes vegades hi participen junts pares i fills o grups d'escolars i s’ho passen molt bé. No s’inscriuen més perquè encara és un esport poc conegut.

-Quants de curses se fan normalment en tot un any..? Aquest any tenim 8 curses programades al nostre calendari. Fa poques temporades hi havia fins una dotzena de curses durant tot l’any. Esperam que cada vegada es puguin organitzar més. A totes aquestes curses poden participar els escolars, ja que es fan recorreguts per a tots els nivells de dificultat.
-Quina va ser la iniciativa d’aquest esport?
Aquest esport es va començar a practicar als països nòrdics, a finals del segle XIX. Era una forma de combinar l’activitat física a la natura amb l’us del mapa i la brúixola. El lema de la orientació és «pensar i córrer».

-Com “definaries” el teu treball a sa FDBO..?T’agrada..?
Realment no es un treball, sino una tasca voluntaria que feim durant el nostre temps lliure.
El que realment ens agrada a tots és practicar l’esport, però per això és necessari que hi hagi una federació i uns clubs d’orientació, i tot això requereix l’implicació d’algunes persones.

-Desde quant fas feina amb sa FDBO?
Jo vaig començar a ajudar com a responsable de cartografia l’any 2009. Després vaig entrar a la Junta Directiva de la Federació com a Vocal. Uns anys més tard vaig ser nomenat Vicepresident. I a les darreres eleccions vaig ser elegit President.

-Tens alguna anècdota graciosa?Ens la pots contar?
No sé si es molt graciós, però hi ha certa confusió amb FBO y FBDO. Com ja he escrit abans, el nostre nom és FBO, però la nostra web és http://www.fbdo.es, i això és degut a que les lletres FBO també son l’abreviatura internacional d’altres coses molt importants relacionades amb aeroports o negocis, com per exemple «Fixed-Base Operator», «Finance & Business Operations» o «Federal Business Opportunities», i per aixó no hem pogut fer servir una direcció web només amb les lletres FBO.

 

L'HORITZÓ DE SON MACIÀ VIST DE LA NOSTRA ESCOLA.

 

 

SOM UNA ESCOLA ECOAMBIENTAL!!!