Entrevista.CAVALLER DE SANT JORDI

Avui farem una entrevista al cavaller del principal sant d’aquest mes… St. Jordi!!! . Anem a començar i veurem que ens conta…!!!

Que li diuen a sa princesa que salves?
Cleodolinda, la princesa Cleodolinda.

I el drac per que el mates? No hi havia altra alternativa?
El drac el vaig matar per que així deixava de maltractar a les persones del poble.
I crec que una altre alternativa hi havia però... en aquell moment era necessari fer això.

Per que el drac es menjava a la gent sense sentit?
No es que el drac que es menjava a la gent sense sentit era la gent del poble que pensava que si li donaven una persona cada dia podrien calmar a aquella desagradable fera. I evitar el mal que feia a aquelles persones i animals.

Per que de la sang del drag neix una flor?
Perquè segons conta la llegenda quan el drac va caure a terra travessat per la meva espasa, dels degotalls de la seva sang al lloc on va caure a terra cada mes d’Abril en sortia un prominent roser.

Per que es regalen llibres per st jordi?
L’origen de regalar llibres va començar quan l’escriptor valencia Vicent Clavel i l’editorial de Cervantes varen proposar celebrar el dia del llibre i aixi els llibreters sortirien al carrer per promoure el llibre a Catalunya, es va celebrar el dia 7 d’octubre de 1927.
I va tenir tan d’exit que varen decidir canviar-ho al dia 23 d’Abril, una data primaveral. I així unir dues festes. Anys després es va declarar aquesta data com a la del dia del llibre.

 

 

L'HORITZÓ DE SON MACIÀ VIST DE LA NOSTRA ESCOLA.

 

 

SOM UNA ESCOLA ECOAMBIENTAL!!!