AS Octubre

Revista Escolar Digital - Octubre

VISITA DE MIQUEL MONROIG!!! UNA PERSONA MOLT EXPERTA EN AJUDA SOCIAL!!!

El passat dimecres 21 d'octubre varem conèixer a Miquel Monroig qui ens va explicar que era acció social i ens va posar alguns exemples. Tota la informació que ens va fer arribar ens va servir per tenir una idea més clara del que és acció social i del que podrem posar a la nostra secció durant tot el curs.

Aquí ens feim un petit resum de les coses que ens va explicar i esperam que us semblin tan interessants com ens varen semblar a nosaltres.

ACCIÓ SOCIAL

Què és acció social?

Acció social  és fer coses per la gent  que ho necessita.

Alguns exemples molt actuals són l'ajuda als refugiats de Síria encaminades a l'acollida i la resolució d'aquest problema. Això és acció social.

Un altre exemple és la immigració. Totes les persones que hagut de fugir del seu país i han anat a viure a altre país són immigrants. Les accions encaminades a ajudar i facilitar l'estància al  nou país és acció social.

I un altre exemple molt proper a nosaltres fou el de la gent que viu a Mallorca i s'ha quedat fóra feina i no poden pagar les factures. Hi ha organitzacions que els ajuden i aixó és acció social.

A continuació varem parlar de les organitzacions no guvernamentals, conegudes també com a ONGs. Les més importants són la de Creu Roja i Càritas. Les dues són organitzacions socials. La primera, la Creu Roja es sol trobar més a les grans ciutats i reb més ajuda del govern. La segona Càritas, està més lligada a pobles petits i sol tenir l'ajuda de les parròquies.

Va sortir una gran pregunta:

“Qui té s'obligació de solucionar els problemes d'acció social?”

Ens va explicar que dins cada ajuntament hi ha la regiduria d'acció social on hi ha una persona que s'encarrega de donar solucions als problemes socials que van sortint i utilitzen una partida pressupostària.

Vos informam  que es fan CAMPANYES perquè la gent que vulgui pugui col·laborar ajudant a la gent que ho necessita. La darrera campanya que s'ha fet aquest mes és l'anomenada “Operació Quilo” i consistia en donar a la Fundació Trobada de Manacor un quilo d'arròs o pasta quan anaves a comprar a algun supermercat. La Fundació llavors s'encarrega de repartir-los als més necessitats.

Finalment, varem parlar de ONGS Internacionals com la de UNICEF , que es dedica exclusivament als nins, fent campanyes de vacunació, lluitant pels drets dels infants i contribuït a la NO explotació infantil.

Varem acabar amb una pregunta que també us convidam a pensar...

Què  passaria si nosaltres un dia no poguessim menjar res?

Pensam que ha estat una trobada molt interessant i agraïm a Miquel Monroig la seva atenció.

Moltes gràcies Miquel.

Iratxe i Sasha

L'HORITZÓ DE SON MACIÀ VIST DE LA NOSTRA ESCOLA.

 

 

SOM UNA ESCOLA ECOAMBIENTAL!!!