TROBADA D’ANTICS MESTRES I ALUMNES DE L’ESCOLA MESTRE PERE GARAU (L’ESCOLA D’ABANS I D’ARA)

Dins la programació d’actes amb motiu del centenari del poble de Son Macià, es dugué a terme, aquest passat divendres dia 22, una trobada d’antics mestres i alumnes que començaren després de la jubilació del mestre Pere Garau, el juny de l’any 1971. Organitzaren l’acte la Comissió del Centenari, el CEIP Mestre Pere Garau, l’APIMA del centre i l’Associació de Veïnats.

A la vetlada hi participaren una sèrie d’antics directors i mestres, així com antics alumnes i

públic en general. Es formà una taula rodona a la que intervengueren, per ordre cronològic, els següents mestres que han regentat la direcció del centre: Guillem Pont (curs 1971/72), Joan Mas (curs 1972/73 a 1975/76), Toni Vaquer (curs1979/80), Joan Font (curs 1980/81 a 1985/86), Jaume Adrover (curs 2002/03 a 2018/19) i l’actual directora Maria Oroz (curs 2019/20). Va presentar i moderar la xerrada, el mestre i historiador Tomàs Garau, fill del mestre Pere Garau.

Es posaren damunt la taula un parell de qüestions relacionades amb el tema educatiu, des del passat fins a l’actualitat, així com les vivències personals en què es trobaren els diferents directors a la seva arribada i durant la seva permanència a l’escola. Des de l’antiga escola vella situada a la cantonada del carrer Sant Sebastià i el carrer Sant Martí, amb moltes mancances d’espai, mobiliari i altres...fins a l’esforç d’un grup de macianers, encapçalats pel regidor Antoni Sureda Llinàs, que amb l’ajuda i l’esforç de tot el poble inauguraren el 17 d’agost de 1975 un nou edifici escolar. També es varen ressaltar les dificultats que hi va haver, en un moment donat, perquè no tancassin l’escola i se’n duguessin els alumnes a Manacor. I així arribant a l’actual edifici inaugurat el 2017, fruit també de la ferma decisió de l’APIMA i del poble en general. Uns dels moments on els assistents ho passaren d’allò més divertit va ser quan els directors explicaren algunes de les seves anècdotes particulars, algunes quasi impensables que puguin succeir avui en dia. També el públic pogué participar i expressar la seva opinió sobre les preguntes dels blocs temàtics preparats. Al final tots els assistents reberen un simpàtic i pràctic punt de llibre amb dibuixos dels nins i nines de l’escola.

Va resultar una vetlada molt interessant i emotiva per a tothom, des del record més llunyà fins als moments presents, i on els antics alumnes i alguns dels seus mestres varen tornar a reviure la seva època escolar. Molt encertada la idea d’aquest acte, l’organització de totes les parts implicades i la bona col·laboració dels assistents, que acabà amb un excel·lent refrigeri.

Tomàs Garau

L'HORITZÓ DE SON MACIÀ VIST DE LA NOSTRA ESCOLA.

 

 

SOM UNA ESCOLA ECOAMBIENTAL!!!