Entrevista. MARIA OROZ ERASMUS+

Ara entrevistarem a na Maria per saber un poc més dels viatges erasmus+.

-D’on surt l’idea del viatge a Itàlia? El viatge d’ensenyament-aprenentatge a Gubbio (Itàlia) està dins el projecte Erasmus+, “Cultural Mapping of Europe”, que té una durada de dos anys i està co-financiat amb fons europeu. Enguany estam al segon any d’aquest projecte. A dintre aquest projecte hi estan implicades escoles de diversos països: Rumania, Itàlia, Grècia, Bulgària, Turquia i Espanya. L’any passat vàrem viatjar a Veliko Tarnovo (Bulgària), amb alguns alumnes de sisè curs de Primària.

-Quants de viatges heu fet amb aquest projecte? A on? L’any passat, com he dit abans, assistirem a Bulgària, junt amb alumnes de les escoles de

Rumania, Grècia i Itàlia. Aquestes trobades de diferents centres europeus ens acosta i ens agermana. 

Fa prendre consciència a mestres, alumnes i pares de que som ciutadans europeus. Compartim experiències, aprenem els uns dels altres damunt els fets culturals més importants de cada país, a la vegada que milloram la llengua anglesa i’ús de les TIC.
Fins ara hem elaborat diferents e-magazines: monuments de la Unesco, turisme, folklore. Per a la nostra visita a Gubbio estampreparant  els e-magazines d’història, Art i artesania.

Quin t’ha agradat més?
Tots els viatges m’han agradat i aprens coses noves a tots i cada un d’ells. Per a mi va ser la primera vegada que vaig viatjar tants de dies amb un grup d’alumnes tan a lluny i va ser una experiència molt enriquidora professional i personalment. Els alumnes creixen molt i es fan més responsables durant aquests dies tan intensos. Espero que aquesta anada a Itàlia pugui ser tan enriquidora com ho va ser l’any passat l’anada a Bulgària.

Fa molts d’anys que es realitza aquest projecte?
Aquest és el segon any d’aquest projecte europeu, però el CEIP Mestre Pere Garau ha participat a altres projectes europeus: Stronger Together, que va acabar aquest setembre i va tenir una durada de dos anys. Fa 4 anys el centre va tenir un altra projecte europeu anomenat For a Healthy Lifestyle.
S’ha de dir que aquesta trajectòria en projectes europeus és poc comuna en centres de Primària.

Quin és el pròxim viatge? On? Quan?
El proper viatge que es realitzarà serà a Grècia durant el mes de maig.

Perquè hi anam aquestes dates?
Partim a Gubbio el diumenge 9 de desembre fins a dia 14. L’escola de Gubbio va insistir molt en que vinguéssim durant el mes de desembre ja que allà es celebra d’una manera molt especial el Nadal. A Gubbio es troba l'arbre de Nadal més gran del món. Des de 1991 és al llibre Guinness World Records. L'encesa de l’arbre es farà el 7 de desembre, per tant podrem gaudir d’aquest espectacle.

A quin poble estarem? I a quin hotel?Com he dit abans, estarem a Gubbio a un hotel que el centre escolar ens ha recomanat, per preu i per conveniència, ja que es troba molt a prop de l’escola Mastro Giorgio-Nelli.

Esperem que vos hagui servit aquesta informació, i gracies Maria.

(Cristina, 6è)

L'HORITZÓ DE SON MACIÀ VIST DE LA NOSTRA ESCOLA.

 

 

SOM UNA ESCOLA ECOAMBIENTAL!!!